نه به خرید ماهی قرمز
نگاه کلی به ماهی قرمز
ماهی قرمز از تیره کپور ماهیان است و به صورت طبیعی در آب های شیرین و تقریبا ساکن که با پوشش گیاهی از نوع نرم وجود دارد زندگی می کنند.
غالبا ماهی قرمز همراه با سایر ماهیان برکه ای دریک زیستگاه در حال ادامه زندگی خود می باشد.
از ماهی قرمز سال هاست که ایرانیان در سفره هفت سین خود استفاده می کنند و بعضا آن را نماد حیات و زندگی می دانند.
با مطالعه این مقاله کاملا متوجه می شویم که نه تنها خرید ماهی قرمز اشتباه است بلکه با خریدن آن باعث از بین رفتن بسیار زیادی از این گونه می شویم.
ماهی قرمز بخریم یا نه؟
همچنین اگر قصد داریم از ماهی قرمز در منزل نگهداری کنیم بهتر است نکات مهمی که در پایان این مقاله نوشته می شود را به طور کامل مطالعه کنیم تا دچار مشکل نشویم.
زیستگاه صلی ماهی قرمز معمولا در سیبری و آسیای جنوب شرقی است.
متاسفانه انتشار بی رویه آن توسط انسان ها باعث شده تا این گونه در رودخانه های اروپا هم دیده شود.
این مسئله یکی از علت هایی است که باعث شده ماهی قرمز به عنوان یک گونه غیر بومی در مناطق مختلف جهان دیده شود و بسیاری از زیستگاه های سایر موجودات آبزی یک منطقه را به خطر بیاندازد.
اما همانطور که می دانیم سال های زیادی است که حضور ماهی قرمز در بین هفت سین ایرانیان جایگاه خاص خود راپیدا کرده است.
اگر در هنگام خرید لوازم منزل، لوازم عید که شامل پوشاک و … می شود قصد خرید ماهی قرمز هم داشتید بهتون پیشنهاد می کنیم از خرید آن خود داری کنید.
ماهی قرمز و عاقبت زندگی آینده آن
هر ساله تعداد میلیون ها قطعه ماهی قرمز در شب عید در بازه زمانی اسفند ماه هر سال وارد بازار شده و به فروش می رسد.
اما متاسفانه این تنها روی خوش موضوع نیست.
نکته قابل توجه این هست که هر سال در کنار این میلیون ها قطعه ماهی قرمزی که وارد بازار می شود هزاران قطعه از آن تنها در همان بازار مرکزی از بین می روند.
علت این حجم از تلفات عدم آگاهی فروشندگان در رابطه با نگهداری، حمل و نقل، فروش و … می باشد که در ادامه اشاره کوتاهی به آن می شود.
همچنین تعداد بسیار زیادی از ماهیان قرمزی که مردم خریداری می کنند به دلیل عدم آگاهی یا آگاهی اشتباه نسبت به این نوع ماهی، باعث می شوند عمر ماهی آنها بعضا تا 13 فروردین ماه هم نرسد.
این در صورتی است که طول عمر ماهیان قرمز به 25 – 40 سال می رسد.
به خاطر کم توجهی مردم طول عمر ماهیان قرمز به یکسال هم نمی رسد.
تفکر غلط و به هم زدن زیستگاه
بعضی از مردم هم بعد از اینکه ماهی خود را طی 13 روز تعطیلات عید زنده نگه می دارند قصد رها سازی آن را در دل طبیعت دارند .
در واقع فکرمی کنند با این کار کمک می کنند تا این ماهیان قرمز کوچک ادامه زندگی خود را بهتر در آغوش طبیعت ادامه می دهند.
این در حالی است که کاملا یک تفکر اشتباه و غلط است و هرگز نباید ماهی قرمز که بومی کشور ایران نیست را در طبیعت رها کرد.
ورود هرگونه موجودی که غیر بومی می باشد و وارد یک محیط شود آسیب های بسیار زیاد وخسارت های جبران ناپذیری را به یک منطقه و زیستگاه وارد می کند.
از همه مهم تر احتمال حذف یک گونه یا چند گونه آن منطقه می شود و نتیجه آن نابودی تعداد زیاد از گونه های مختلف جانوری است.
نکات کلیدی و مهم
اما در رابطه با نحوه نگهداری ماهیان قرمز باید گفت اگر قصد خرید و نگهداری آن ها را دارید باید به نکاتی که در پایین به آن اشاره می شود بسیار دقت کنید:
ماهی قرمز و انگل داخلی
1- در بیشتر ماهیان قرمز یک نوع انگلی وجود دارد که در مواقعی که شرایط برای رشد آن مساعد باشد شروع به تکثیر می کند وخود را نمایان می کند.
معمولا به دلیل حمل و نقل نادرست و همچنین محل هایی که در آن نگهداری میشوند تا به فروش برسند به دلیل تراکم بالا و نگهداری نادرست از آن ها باعث می شود تعداد زیادی از ماهیان دچار بیماری انگلی بشوند.
سطح بدن ماهی یا باله ها به صورت سفید و یک زائده سفید اضافه شده به سر، بدن و … ماهی به وجود می آید که این نشان دهنده نا سالم بودن ماهی است.
نحوه غذا دهی مناسب
2- متاسفانه عده ای از مردم برای ماهیان قرمز نان خرد می کنند و برای آن ها می ریزند یکی از عواملی که باعث می شود ماهی قرمز آن را بخورد وجود نشاسته در نان می شود.
این موضوع امری است کاملا غلط و خوردن نان و انباشته شدن آن در بدن ماهی و بعد ها به کبد و سایر اعضاء ماهی آسیب وارد می کند.
پس یادتان باشد حتما از غذای مخصوص خانواده کپور ماهیان، ماهی قرمز خود را تغذیه کنید.
محل مناسب نگهداری
3- در رابطه با محل نگهداری مناسب باید گفت که تنگ هایی به قطر 25 – 30 سانت بهترین گزینه برای نگهداری حداقل 4 عدد ماهی قرمز به اندازه 2 بند انگشت هست که تنها در شرایطی قابل قبول می باشد که آب ماهی ها هر دو روز یکبار عوض شود.
ماهی های قرمز آبی با دمای خنک را دوست دارند و نباید آب محیط زندگی آن ها گرم شود.
سعی کنید از تنگ هایی استفاده کنید که سطح تماس بیشتری با محیط بیرون دارند زیرا باعث دریافت اکسیژن بیشتر از محیط می شود.
اما اگر قصد نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز را دارید و نمی خواهید آب زیاد جهت تعویض استفاده کنید بهتر است از یک آکواریوم کوچک به همراه یک فیلتراسیون مخصوص استفاده کنید.
این امر باعث می شود آب کمتری مصرف کنید و همچنین ماهی اکسیژن کافی دریافت می کند و مکان مناسب برای زندگی چند ساله خود را پیدا کند.
بیماری مشترک با انسان
4- بیماری مشترک بین انسان و ماهی خود یک مورد بسیار مهم است که باید حتما آن را جدی گرفت.
لطفا اگر سابقه بیماری آلرژی دارید از دست زدن مستقیم به بدن ماهی خود داری کنید و حتما از دست کش استفاده کنید.
از دست زدن و تماس مستقیم فرزندانتان به ماهی خود داری کنید زیرا ترشحات روی پوست ماهی ممکن است به آب وارد شود و باعث بیماری های اگزما و خارش پوست در کودکان و بزرگسالان شود.
همچنین در فضله ماهی ها عامل بیماری زا به نام سالمونا وجود دارد که اگر وارد بدن شود باعث بیماری تیفوئید و سایر بیماری های دستگاه گوارش در کودکان می شود.
در هنگام جابجایی ماهی ها از توری های مخصوص حمل ماهی استفاده کنید واز ملاقه و سایر لوازم های دیگرخود داری کنید.
درپایان باید گفت اگر قصد خرید ماهی یا هر حیوان زنده دیگر را دارید قبل از آن اطلاعات مربوط به نگهداری آن گونه در محل زندگی خودمان را کاملا مطالعه کنیم تا دچار مشکل نشویم.