خواص و فواید آلبالو و گیلاس
آلبالو و گیلاس میوه های پرخاصیت و سرشار از ویتامین که در فصل تابستان به بازار عرضه می شوند. خواص این میوه های تابستانی بسیار زیاد می باشد که در این مقاله قصد داریم توضیحاتی در رابطه با فواید آلبالو و گیلاس برایتان شرح دهیم. عموما در فصل تابستان با دستگاه هسته گیر ،هسته های آن را جدا کرده و برای پخت انواع مربا آماده میکنند.
این میوه های تابستانی خوشمزه و پرخاصیت از ساقه، دم،هسته و برگ آن نیز در صنعت استفاده میشود.
آلبالو
آلبالو را میوه ای به نام علامت نشاط جوانی میدانند. ارزش غذایی این میوه ها زیاد نیست اما مقدار کالری آن به ۷۰ میرسد.
میوه آلبالو سرشار از ویتامین ب، آ و ث است. املاح معدنی موجود در آن عبارت است از آهن، کلسیم، فسفر، گوگرد، منیزیم، سدیم، پتاسیم، مس، روی، منگنزو کبالت.
اما با بیایید با هم سریع به خواص درمانی این میوه تابستانی بزنیم.
خواص و فواید آلبالو
میوه آلبالو اشتها آور می باشد. همچنین برای چربی شکم نیز مفید می باشد. مصرف آلبالو برای کاهش بیماری دیابت و چربی خون، قند خون و فشارهای اکسیداتیو بسیار مفید می باشد.
از گیاه پرخاصیت آلبالو برای ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه نیز استفاده میشود.
آلبالو برای افراد گرم مزاج و بیماران قلبی و روماتیسمی میوه ای فوق العاده مفید می باشد، پس خوردن آن را از دست ندهید.
از سایر خواص آلبالو میتوان به رفع درد حاصل از ورزش در ماهیچه های بدن و همچنین موثر واقع شدن در بیماریهای خارش پوستی اشاره کرد.
آلبالو اثر ضدعفونی کننده بر روی روده ها دارد و میتواند ورم معده را نیز کم کند.
افرادی که بیماری قلبی دارند پیشنهاد میشود از این میوه استفاده کنند زیرا آلبالو ادرارآور بوده و پتاسیم آن از باقیمانده نمک در عروق جلوگیری می کند و به صورت ادرار آن را از بدن فرد خارج میکند، در نتیجه کمک به قلب می کند.
مصرف آلبالو در خانم های باردار به مقدار متعادل مشکلی ایجاد نخواهد کرد. بهتر است در دوران شیردهی از خوردن این میوه خودداری شود زیرا به دلیل نفاخ بودن این میوه تابستانی وارد شیرشده وباعث دل درد و نفخ شیر خوار می گردد.
چند نکته در رابطه با آلبالو
بعد از خوردن آلبالو آب ننوشید زیرا مایعات روی میوه ها حالت باد کرده در معده ایجاد میکند و هضم آن را دچار مشکل میکند.
هنگامی که رنگ آلبالو به سمت تیره تر شدن و دارای لکههای قهوهای رسید دیگر کهنه شده و رو به فاصد شدن است.
در بعضی موارد فروشندگان آلبالو جهت بهتر دیده شدن رنگ آلبالو به آن آب می زنند که این کار بسیار اشتباهی بوده و باعث زودتر خراب شدن آن میشود.
آلبالویی را برای خوردن انتخاب کنید که رسیده، تازه و رنگ آن کاملا قرمز و درخشان باشد.
جداسازی هسته های آلبالو به راحتی توسط هسته گیر آلبالو موجود در بازار امکان پذیر است و در کوتاه ترین زمان این کار انجام می شود.
خواص دیگر آلبالو
برای افرادی که بیماری اختلال کلیه یا مثانه دارند خوردن جوشانده دم آلبالو کمک زیادی به این دسته از آنان می کند.
برای درست کردن جوشانده دم آلبالو 30 گرم از آن را خشک کرده و در یک لیتر آب به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید و بعد آن را بخورید.
به دلیل ادرار آور بودن دم آلبالو توصیه میشود که از جوشانده آن برای درمان بیماریهای گفته شده استفاده شود.
حال که نگاه کلی به خواص میوه آلبالو انداختیم در ادامه توضیحاتی در رابطه با فواید و خواص گیلاس برایتان شرح خواهیم داد.
گیلاس
گیلاس از دسته میوه های پر طرفدار می باشد که علاوه بر طعم خوشمزه آن خواص زیادی نیز دارد.
به طور میانگین هر درخت در یک فصل باروری حدود ۷ هزار گیلاس تولید میکند.
رنگ های گیلاس عموما به دو رنگ زرد و سیاه می باشد که به صورت متغییر هستند.
معروف ترین رنگ گیلاس قرمز مایل به سیاه میباشد و شکل آن از کروی تا قلبی شکل متغیراست.
گیلاس میتواند به کالری سوزی در بدن افراد کمک کند و سرشار از مواد مغذی و ویتامین می باشد که خوردن این میوه تابستانی خالی از لطف نیست.
این میوه دارای ویتامین c بوده و خاصیت اکسیدانی قوی را در بدن اعمال میکند.
خواص گیلاس
از جمله خواص و فواید گیلاس میتوان به تسهیل در بهبود خواب اشاره کرد.
علت آن نیز وجود ملانین به مقدار ۱۰ برابر بیشتر از توت فرنگی و تمشک می باشد که کمک بزرگی در بیخوابی به افراد می کند.
گیلاس در درمان بیماری نقرس و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی موثر می باشد.
گیلاس نیز مانند آلبالو برای بیماران کلیوی و مثانه مفید بوده و به عنوان یک عامل تغذیه و زهکشی در مجاری ادراری و لولههای هاضمه، سنگ ها را از بین میبرد و باعث دفع سموم از بدن می گردد.
از این میوه میتوان برای پیشگیری از سرطان، کاهش درد ماهیچه، تنظیم فشار خون، ضربان قلب، کاهش وزن، تسکین میگرن، حفظ تعادل بدن ph بدن استفاده کرد.
لازم به ذکر است به دلیل وجود ویتامین A – B –C – E برای سلامتی پوست مفید بوده و موجب میشود پوست سالم، جوان و درخشان شود.
خواص هسته و روغن هسته گیلاس
- برای درمان چین و چروک پوست و جوانسازی پوست صورت و درمان خشکی پوست از روغن هسته گیلاس استفاده می شود.
- از روغن هسته گیلاس می توان مانند کرم ضد آفتاب طبیعی استفاده کرد تا از آفتاب سوختگی جلوگیری شود.
- هسته گیلاس برای درمان سنگ کلیه و مجاری ادراری مفید هستند.
- روغن هسته گیلاس باعث افزایش حافظه و کاهش بیماری آلزایمر میشود.
- برای جدا کردن هسته های گیلاس میتوانید از هسته گیر های خانگی استفاده کنید.
ارزش غذایی گیلاس
کالری موجود در آن حدود 50، پروتئین یک گرم، کربوهیدرات 12 گرم، فیبر1.6 گرم، قند 8 گرم و چربی 0.3 گرم می باشد.
پیشنهاد می شود این میوه تابستانی را از دست ندهید و حتما از مربای آن در هر وعده صبحانه یا عصرانه استفاده کنید.