چگونه کیک خانگی درست کنیم
کیک خانگی را میتوان هنر دست آشپزهای خانگی دانست که با وجود کمترین امکانات پخت شیرینی، در آشپزخانه منزل خوشمزه ترین شیرینی ها را به ما هدیه می دهند. استفاده قالب های مختلف کیک باعث زیبا شدن ظاهر کیک ها می شوند.
بانوان ایرانی هنر پخت انواع شیرینی های خانگی را از گذشته تا به امروز داشته اند.
خوردن یک لیوان چای یا قهوه به همراه یک قطعه کیک خانگی در عصر یک روز دلنشین در کنار خانواده آرامش بسیار خوبی را به انسان انتقال می دهد. کیک ها را بر اساس خاستگاه اروپایی می توان نوعی نان شیرینی محسوب کرد.
شکل کلی کیک های خانگی را به سه ویژگی سبک و اسفنجی و شیرین بودن آن میشناسند.
از اصلی ترین مواد و ابزار تشکیل دهنده کیک ها می توان به آرد، تخم مرغ، شکر و… وهمچنین ابزارهای مانند قالب کمربندی کیک، کیک پز یا دستگاه فر و … اشاره کرد.
اغلب بانوان ترجیح می دهند کیک ها را در خانه درست کنند تا از نحوه پخت و کیک ها نیز مطمئن شوند.
چگونگی پخت کیک خانگی
قصد داریم در اینجا مواد لازم و مواردی که باید قبل از شروع پخت کیک انجام داد را برایتان شرح دهیم.
درابتدای کار جهت پخت کیک خوشمزه و شیرینی خانگی باید مواد لازم را تهیه کرد که در ادامه به آن اشاره می شود.
سپس دستها را با آب و صابون شسته و با اعتماد به نفس کامل پشت میز آشپزخانه بایستید و دست به کار شوید.
مواد لازم جهت پخت کیک اسفنجی خانگی
آرد ۳ لیوان / شیر۱ لیوان / تخم مرغ ۳ عدد / روغن مایع یک لیوان / شکر ۱.۵ لیوان / بکینگ پودر ۲ قاشق چای خوری / نمک یک پینچ / وانیل یک چهارم قاشق چای خوری.
نکته: لازم به ذکر است که پینچ کوچکترین قاشق پیمانه است، در واقع میتوان گفت قاشق غذا خوری بزرگ تر از همه و قبل از آن قاشق مرباخوری و کوچکتر ازآن قاشق چای خوری می باشد.
کوچکتر از قاشق چای خوری که چهارمین قاشق می باشد را پینچ می گویند.
شروع کار برای پخت کیک خانگی
در ابتدا وانیل، بکینگ پودرونمک و آرد را با هم مخلوط میکنیم.
در این مرحله آن را سه بار به خوبی الک می کنیم.
تخم مرغ و شکر را به خوبی با هم مخلوط کرده و آن قدر هم می زنیم تا کاملاً یکنواخت شوند.
نکته مهم این است که باید رنگ کرم، سفید و غلیظ شود.
در اینجا شکر را باید به آرامی به آن اضافه کنیم. مراقب باشید که تمام شکر را یکدفعه اضافه نکنید.
در واقع میتوان گفت این مرحله بسیار مهم است.
باید مقداری شکر را اضافه کنیم سپس شروع به هم زدن کنیم و دوباره مقدار کمی شکر را به آن اضافه کنیم و همینطور کار را ادامه بدهیم.
هرچقدر مخلوط شکر و تخم مرغ با هم بیشتر مخلوط شوند بیشتر پف میکند و کیک بیشتر حالت اسفنجی پیدا میکند و ترد تر می شود.
آخرین مراحل انجام کار
در ادامه روغن را به مواد اضافه کرده و شروع به هم زدن می کنیم.
شیر را کم کم به آن اضافه کرده و به هم زدن خود ادامه می دهیم.
بهتر است برای اینکه دست هایمان خسته نشود از همزن برقی استفاده کنیم تا سهولت کار بهتر انجام شود.
مخلوط الک شده ای که از قبل آماده کرده بودیم و شامل آرد ، بکینگ پودر، وانیل بود را به مواد اضافه می کنیم.
در اینجا باید از لیسک برای هم زدن مواد کیک خانگی استفاده کنیم.
قالب مناسبی از جمله قالب های کیک به صورت قالبهای کمربندی کیک هستند را چرب کرده، توجه داشته باشید که فقط باید کف آن را چرب کنید. مقداری آرد می پاشیم و مواد کیک را داخل آن می ریزیم.
قالب کمربندی کیک را در فر که از قبل گرم شده است در مدت ۴۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم و بعد از ۴۰ دقیقه کیک آماده خوردن می باشد.
توجه داشته باشید اگر دمای بیش از حد داغ باشد پوست های تیره و سوخته می شود و همچنین کی کاملاً سفت میشود.