انواع شربت تابستانی و خواص آن
فصل تابستان، فصل گرما و تعطیلات مدارس و دانشگاهها است که بازار نوشیدنیها خنک بسیار داغ می شود. در فصل زمستان استفاده مردم بیشتر از چای، قهوه و یا انواع دمنوش می باشد. در فصل تابستان گرایش مردم بیشتر به سمت شربت و نوشیدنی های خنک می باشد. گاهی خوردن یک لیوان شربت خنک از بااستفاده از یک پارچ کریستال زیبا میتوانید لذت خاصی را به افراد هدیه بدهد.در این مقاله قصد داریم به شما آموزش تهیه شربت را عنوان کنیم.
انواع نوشیدنی های معروف در بین مردم که در فصل تابستان مورد استفاده قرار میگیرند نمیتوان به شربت خاکشیر، تخم شربتی، شربت لیمو نعنا، شربت بهار نارنج و… اشاره کرد.
این نوع نوشیدنی ها را در پارچ های مختلف مانند پارچ همزن دار و یا ساده ریخته و برای سرو در میهمانی ها نیز استفاده می کنند.
متاسفانه عدهای در فصل تابستان از نوشیدنیهای گازدار مانند نوشابه ها، ماء الشعیرها و… استفاده می کنند.
از آنجایی که وجود اسید سیتریک برای بدن مضر می باشد باید جایگزین آن از نوشیدنیهای سنتی و یا شربت های تابستانی استفاده کرد.
آموزش تهیه شربت تخم شربتی
مواد لازم: شکر ۲ پیمانه
آب ۱ پیمانه
تخم شربتی ۲ قاشق سوپ خوری
عرق نسترن یک دوم پیمانه
عرق بهارنارنج یک دوم پیمانه
طرز تهیه شربت
تهیه این نوع شربت بسیار راحت و آسان بوده و دردسری ندارد. کاری که باید انجام بدهید این است که تخم شربتی ها را پاک کرده تا همراه آن آشغال نباشد. سپس تخم شربتی ها را به بخیسانید تالعاب بیاندازند.
در این مرحله شکر را همراه یک پیمانه آب در یک قابلمه روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل شود.
هنگامی که شروع به جوشیدن کرد قابلمه حاوی آب و شکر را از روی حرارت بردارید و اجازه بدهید تا سرد شود.
تخم شربتی، عرق نسترن، عرق بهار نارنج را با مقداری آب به مخلوط شکر و آب که سرد شده است اضافه نمایید.
نوشیدنی شما الان آماده شده است، فقط موقع نوشیدن آن را هم بزنید تا تخم شربتی ها در آن شناور شوند.
از تخم شربتی به همراه چند گیاه دارویی دیگر نیز به عنوان دمنوش برای رفع بسیاری از بیماری ها استفاده می شود.
آموزش تهیه شربت بهار نارنج
بهار نارنج جزء گیاهانی است که خواص مختلفی برای بدن دارد.
از جمله خاص این داروی گیاهی میتوان به تأثیرگذاری آن بر روی سیستم عصبی بدن و خاصیت آرامش اعصاب و تسکین اضطراب در افراد اشاره کرد.
می توان بهار نارنج را در لیوان های مخصوص دمنوش ریخته و از دم کرده گل آن برای رفع قولنج های عصبی نیز استفاده کرد.
مواد لازم
عرق بهار نارنج دو لیوان
شکر ۵ قاشق پیمانه
آب لیمو ترش و تازه یک قاشق غذاخوری
آب سه لیوان
برای درست کردن شربت بهار نارنج ابتدا باید عرق بهار نارنج به همراه آب و شکر را داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار بدهید تا جوش بیاید. باید روی حرارت به اندازهای بماند که حالت غلیظی در آن به وجود بیاید و به اصطلاح قوام بیاید.
نکته مهم این است که قبل از قوام پیدا کردن شربت باید یک قاشق آبلیمو تازه به آن اضافه کنید.
بهتر است در این مرحله شربت ده دقیقه دیگر بر روی حرارت بجوشد هنگامی که شربت قوام آمد آن را از روی حرارت برداشته و اجازه بدهید خنک شود.
ظاهر شربت تقریباً کمی رقیق تر از شیره مربا می باشد.
می توانید این نوشیدنی را طی چند روز در یخچال نگه دارید و از آن استفاده کنید
شربت خاکشیر و خواص آن
از خواص خاکشیر میتوان به لاغر شدن افراد چاق، افزایش قوای جنسی برای برطرف کردن ناباروری، رفع آکنه و لکه صورت، برای مو خواص ضد التهابی و ضد باکتری دارد و از شوره سر جلوگیری میکند.
از شربت های خاکشیر وتخم شربتی برای رفع عطش و تشنگی زیاد درفصل تابستان استفاده می کنند.
آموزش تهیه شربت خاکشیر
مواد لازم آب ۲ لیوان
یخ به میزان لازم
گلاب میزان لازم
خاکشیر ۳ قاشق غذاخوری
شکر به ازای هر لیوان آب ۴ قاشق غذاخوری
قبل از شروع کار باید اول از همه شروع به شستن شربتخاکشیر کنیم.
آموزش شستن خاکشیر
مقداری خاکشیر را داخل یک ظرف مناسب ریخته و کمی به آن آب اضافه می کنیم. توسط یک قاشق یا چنگال آن را هم می زنیم تا کاملا خیس شوند.
کمی صبر کنید تا کامل خاکشیر ها ته نشین شوند و بعد آشغال هایی که روی سطح آب هستند را به آرامی جدا کنید.
حالا در این مرحله آب خاکشیر را به آرامی خالی کرده و مجدد دوباره مراحل بالا را انجام دهید.
سپس در این مرحله آب و خاک شیر را هم زده تا خاکشیر از کف ظرف جدا شود و بعد آب خاکشیر را داخل ظرف دیگری بریزید.
چند بار این کار را انجام دهید تاشنی در کف ظرف نماند.
طرز تهیه شربت خاکشیر
شکر و آب را مانند سایر شربت ها داخل ظرف روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا شکر در آب حل شود.
سپس به آن مقداری گلاب اضافه کرده و بعد ازهم زدن و مقداری جوشیدن آن را کنار بگذارید تا خنک شود.
بعد از خنک شدن مواد تهیه شده، خاکشیر شسته شده را به همراه کمی آب به آن اضافه کرده و به مقدار دلخواه به آن یخ اضافه کنید تا خنک شود و از نوشیدن آن لذت کافی را ببرید.