قهوه ساز و انواع آن

قهوه ساز و انواع آن

قهوه ساز و انواع آن

لذت نوشیدن یک لیوان قهوه از گیاهی زیبا و سرسبز، احساس آرامش را به همه انسان ها هدیه می دهد.قهوه محصولی از دانه های بوداده یا آسیاب شده گیاه قهوه است.

کاهش استرس وداشتن حال خوب دریک روز، یکی از ویژگی های قهوه است.

برای خوردن یک فنجان قهوه نیاز به وسیله ای است تا آن را تبدیل به یک نوشیدنی گرم و خوشمزه کند.

همانطور که می دانیم قهوه ساز ها امروزه، تنوع زیادی در بازار پیداکرده اند.

نوع کاربری هرکدام از قهوه ساز ها باهم فرق دارد.

درواقع می نوان گفت تاقبل از مطالعه این مقاله فقط افراد قهوه خور حرفه ای می دانستند کدام دستگاه برای آماده کردن چه قهواه ای مناسب است.

اما با خواندن این مقاله همه دیگر می توانند دستگاه قهوه ساز مورد نظر خودشان را نسبت به قهوه ای که دوست دارند خریداری کنند.

انواع دستگاه های قهوه ساز موکاپ، فرنچ پرس، اسپرسوساز، فیلتری/قطره ای، قوری هاریو، تورکا یا جذوه می باشند.

هرکدام از این قهوه ساز ها را به صورت مختصر برایتان در ادامه شرح خواهیم داد.

قهوه ساز و انواع آن

موکاپات

از قدیمی ترین دستگاه های مرسوم که به عنوان قهوه ساز استفاده می شده و امروزه هم مورد استفاده قرار می گیرد.

در واقع موکاپات در سال 1933 اختراع شد. این نوع قهوه ساز در اروپا و آمریکای لاتین محبوبیت خاص خود را پیدا کرد.

قهوه ی دم شده توسط موکاپات غلظت بالایی دارد و اندکی همراه با کف قهوه برسطح آن به وجود می آید.

نحوه کار قهوه ساز موکاپات کمی شبیه طرز کار ماشین اسپرسو است.

علت این امر در هنگام استخراج طعم، بو و روغن موجود درون دانه های قهوه از فشار بخار آب استفاده می کند.

ساز و کار استفاده از قهوه ساز موکاپات به این صورت است که آب داخل مخزن می ریزیم.

پودر قهوه داخل سبد قهوه و ریخته و سبد را بر روی مخزن نگهدارنده ی آب سفت می کنیم.

قوری را روی سبد قهوه جا می اندازیم وقهوه ساز را روی اجاق گاز قرار می دهیم.

زمانی که آب درون مخزن به جوش آمد، هوای داخل مخزن انبساط پیدا می کند.

به دلیل اینکه مخزن در برابرر هوا عایق است آب به ناچار با فشار از طریق لوله ی زیرین فیلتر قیفی که درون مخزن نگهدارنده ی آب است قرار گرفته است و به بالا هدایت می شود.

در نتیجه با پودر قهوه مخلوط می شود و درآخر به درون قوری هدایت می شود.

 

قهوه ساز و انواع آن

فرنچ پرس

از دستگاه های قدیمی دیگر جهت دم کردن قهوه مرسوم بوده است.

فرنچ پرس در سال 1929 در کشور ایتالیا به ثبت رسید.

زمانی که قهوه در فرنچ پرس دم می شود، بیشترین مقدار طعم دانه قهوه استخراج می شود.

می توان گفت با استفاده از فرنچ پرس یک فنجان قهوه ی غلیظ و خوش عطر و طعم به دست آورد.

فرنچ پرس از استوانه شیشه ای، پلاستیکی یا فلزی با انواع طرح ها و نقش های مختلف ساخته شده است.

وزن سبک آن از ویژگی های فرنچ پرس است که به راحتی قابل حمل می باشد.

قهوه ساز فرنچ ساز پرس منبع حرارتی ندارد و داخل آن آب جوش ریخته می شود.

 

قهوه ساز و انواع آن

اسپرسوساز

قهوه اسپرسو نامی آشنا بین افرادی است که طعم انواع قهوه را چشیده اند.

قهوه اسپرسو نوشیدنی بسیار غلیظ و فشرده که حجم بسیار کمی از آن را در فنجان های قهوه خوری کوچک می ریزند و می نوشند.

اولین دستگاه قهوه ساز اسپرسو در سال 1884 در کشور ایتالیا ساخته شد.

ماشین های قهوه ساز اسپرسو با بخار، پیستون یا پمپ کار می کند.

در واقع نیمه اتوماتیک، تمام اتوماتیک و اتوماتیک از ویژگی های این قهوه ساز هاست.

سازو کار دستگاه اسپرسو ساز به این صورت است که اجزاء دستگاه آب داغ رابافشار از دورن دانه ای قهوه عبور می دهند.

به همین دلیل قهوه اسپرسو فشرده، غلیظ و خوش طعم است.

 

قهوه ساز و انواع آن

قهوه ساز فیلتری/ قطره ای

در سال 1954 در کشور آلمان اولین قهوه ساز فیلتری / قطره ای توماتیک به ثبت رسید.

می توان گفت به نوعی به این مدل قهوه ساز، جایگزین قهوه ساط های فرنچ پرس شده است.

قهوه ساز فیلتری / قطره ای خطای چندانی در هنگام استفاده ندارد و کار با آن بسیار راحت است.

فرایند دم کردن قهوه بسیار راحت و به صورت خودکار انجام می شود.

از معایب قهوه ساز فیلتری/ قطره ای چسبیدن پودر قهوه به دور فیلتر است.

این امر باعث می شود پودر قهوه به طور کامل مورد استفاده قرار نگیرد.

در دستگاه های جدیدتر امکانات به روز تر استفاده شده است در حدی که دمای آب را هم به اندازه ی دلخواه می توان کنترل کرد.

اگر می خواهید با قهوه ساز فیلتری/ قطره ای کار کنید باید دانه های قهوه را آسیاب کنید.

نکته مهم : اگر از فیلتر قیفی استفاده می کنید باید دانه هایتان را کمی ریز تر آسیاب کنید.

اگر از فیلتر ته صاف استفاده می کنید دانه هایتان را کمی درشت تر آسیاب کنید.

دستگاه را روشن کنید تا قوری گرم شود.

پودر قهوه را طبق اندازه ی دلخواه یا استاندارد دستگاه به درون فیلتر فلزی یا کاغذی بریزید.

هنگامی که دستگاه شروع به کار کند با چکه کردن قوه دم شده از فیلتر به درون قوری آغاز می شود.

 

قهوه ساز و انواع آن

قوری هاریو

از دیگر دستگاه های قهوه ساز قوری هاریو می باشد که با ظرافت های مهندسی کلاسیک طراحی شده اند.

علت این نوع طراحی به دلیل اطمینان خاطر پیدا کردن از تک تک ذرات قهوه ای که در صافی های معلق قرار دارند و حداکثر طعم قهوه استخراج می شود.

ویزگی متفاوت قوری هاریو برخلاف سایر قوری های فشاری، با استفاده از آب خشک یا آبی که با دمای اتاق هم دماست قهوه را دم می آورد.

زمان لازم برای دم کردن قهوه به این روش بین 12 الی 24 ساعت است.

از مزایای استفاده از دستگاه قهوه ساز قوری هاریو داشتن طعم غنی و غلیظ قهوه است که در هنگام نوشیدن، کاملا قابل لمس است.

 

قهوه ساز و انواع آن

تورکا یا جذوه

قهوه ترک یا قهوه عربی به گوش بسیاری از دوستداران قهوه خورده است.

در واقع می توان گفت یکی از قدیمی ترین روش ها برای دم کردن قهوه است.

این نوع دم کردن قهوه در قرن 15 میلادی رواج پیداکرده است.

شکل ظاهری تورکا یا جذوه شبیه به شیرداغ کن می باشد.

جنس بدنه تورکا از مس، استیل و … است.

تنها کافی است قهوه آسیاب شده را داخل محفظه بریزید به همراه آب و یک قاشق آن را هم بزنید و روی گاز قرار دهید.

حرارت آتش باعث جوش آمدن آب و آماده شده قهوه می شود.

ابعاد این نوع قهوه جوش کوچک است و معمولا دو فنجان قهوه را می تواند تامین کند.

سایز های بزرگتر قهوه ساز تورکا چندین فنجان قهوه راهم می تواند تامین کند.

اجزاء قهوه ساز تورکا دارای یک دسته نسبتا بلند که اغلب از جنس چوب است.

 

 

 

 

 

 

دسته‌بندی مقالات
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط
محصولات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت